Kees Verhoeven

Kees Verhoeven (Utrecht, 25 april 1976) is een Nederlands politicus van de Democraten 66 (D66). Van 17 juni 2010 tot 31 maart 2021 was hij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Maurits Blok

Maurits Blok is EMEA Regional Head of Data Center Public Affairs bij Google. Hiervoor werkte hij onder meer voor IBM, Shell en adviesbureau Ketchum. Daarnaast is hij RvT-lid bij het CBF, de toezichthouder op erkende goede doelen in Nederland. 

Rian van Dam

Burgemeester van gemeente Hollands Kroon en tevens lid van de VNG Commissie Informatiesamenleving.

Andre Regtop

Daadkrachtige en ondernemende bestuurder met ruime leidinggevende ervaring in een grote complexe organisatie en heeft omvangrijke verandertrajecten geleid.  Vertaalt abstract beleid naar uitvoering en denkt in kansen, mogelijkheden en oplossingen. Is in staat om ingewikkelde vraagstukken over de grenzen van bestuur, beleid en uitvoering heen te organiseren en hierin succesvol samen te werken en adequate dienstverlening te verzorgen.

Alexandra Schless

Alexandra Schless (53) is CEO van NorthC Datacenters, de grootste regionale datacenter provider van Nederland. Schless heeft een lange en succesvolle carrière in de datacenterindustrie. Die carrière is 20 jaar geleden gestart, toen zij Country Manager Sales & Marketing Nederland werd bij TelecityGroup. Daar promoveerde zij tot Managing Director Nederland en uiteindelijk Vice President West Europa. Na 16 jaar bij TelecityGroup trad zij in dienst bij Equinix, als Vice President Global Accounts, Networks & Channel, EMEA. In oktober 2019 werd Schless benoemd tot CEO van de gecombineerde Nederlandse datacenterbedrijven The Datacenter Group (TDCG) en NLDC (voorheen KPN datacenters), die in februari 2020 gezamenlijk onder een nieuwe vlag werden gebracht: NorthC Datacenters. Volgens Schless zijn datacenters het kloppende hart van onze digitale economie en daarmee essentieel voor digitale transformatie. Haar focus ligt op de verdere groei van de business van NorthC, maar wel op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze: “Duurzaamheid is de sleutel tot toekomstige groei en constante technologische innovatie is de sleutel tot duurzaamheid”. Schless heeft een master in Bedrijfseconomie van Erasmus Universiteit Rotterdam.

Peter Verkoulen

Dr.ir. Peter Verkoulen is namens TNO de manager van de Nederlandse Gaia-X hub. Na zijn promotie aan de TU Eindhoven werkte hij bij universiteiten, overheid en bedrijfsleven aan ICT vraagstukken. Sinds 2015 bouwt hij ecosystemen voor digitale innovatie in een open samenwerking. Peter is momenteel ook de coalitiemanager van de Dutch Blockchain Coalition. Hij werkt als zelfstandig adviseur op het gebied van innovatie en business development. Gaia-X streeft naar een federatieve, veilige en betrouwbare data infrastructuur, op twee niveaus: enerzijds op afspraken en technologie die nodig is om waarde te kunnen halen uit data uit meerdere bronnen en anderzijds op de onderliggende federatieve cloud infrastructuur die daar voor nodig is.

Michel Verhagen

Michel Verhagen is manager van het Digital Trust Center, een nieuw onderdeel van het ministerie van EZK, met als missie Ondernemend Nederland cyberweerbaar maken. Hij heeft al een lange carrière bij het ministerie Van EZK achter zich waarbij de laatste tien jaar in leidinggevende functies in beleid en uitvoering op het raakvlak van economisch beleid en IT-, Telecom- en cybersecuritybeleid.

Claire Stolwijk

Claire Stolwijk is sinds 2014 werkzaam bij TNO. Ze is gespecialiseerd in beleid en business modellen rondom digitalisering, industrie beleid en innovatiemanagement. Ze leidt grote Europese en nationale projecten voor diverse domeinen, met als hoofdfocus de digitalisering van de maakindustrie. Opdrachtgevers waarvoor zij werkt zijn onder meer de Europese Commissie, ministeries, lokale overheden, publiek-private initiatieven en het bedrijfsleven.  Daarvoor werkte zij als Senior finance analist bij Unilever, waar ze verantwoordelijk was voor de Europese Home en Personal Care tak.

Claire is bedrijfskundige van achtergrond en gepromoveerd aan de TU Delft op het gebied van innovatiestrategieën van semiconductor bedrijven. Tijdens haar promotie periode gaf zij tevens onderwijs aan studenten van de master Management of Technology aan de TU Delft. Tevens maakte ze in die tijd deel uit van een multidisciplinair adviesorgaan, die advies gaf over de onderzoeksmethoden van de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Gido van Rooijen

Gido van Rooijen is innovatiewetenschapper en onderzoeker bij het Rathenau Instituut, een onafhankelijk onderzoeksinstituut dat zich richt op de impact van wetenschap, technologie en innovatie op de samenleving. De rol van het instituut is om zowel publiek als politiek debat hierover te voeden. Gido houdt zich onder andere bezig met vraagstukken op het gebied van digitalisering en de energietransitie. Hij verdiept zich momenteel in de maatschappelijke betekenis van datacentra, kwesties die een rol spelen bij hun vestiging in Nederland, en hoe besluitvorming daarover is georganiseerd.

Eske (Esther) van Egerschot-Montoya Martinez

Kwartiermaker, LEAP