Tom Jessen
Veel mensen kennen Tom als host van Maarten van Rossem – De Podcast. In deze podcast praat Tom samen met de bekende historicus over heden en verleden.
De podcast is één van de best beluisterde van Nederland en staat steevast bovenaan in de charts van Apple en Spotify. In 2020 werd Tom in een wedstrijd georganiseerd door diverse universiteiten gekozen als Online Host of the Year.

Lorena Boix Alonso
Lorena Boix Alonso is Director for Digital Society, Trust and Cybersecurity in the Directorate General for Communications Networks Content and Technology (DG CONNECT), at the European Commission. She is a member of the Executive and Management Board of the European Network and Information Security Agency (ENISA) and as well as the Commission representative in the Governing Board of the European Cybersecurity Competence Centre (ECCC) and a member of the Management Board of the Computer Emergency Response Team for the EU Institutions (CERT EU).
In the context of the Horizon Europe Programme, she co-chairs the Cluster 1 “Health” and Cluster 3 ‘’Civil security for society’’ and is as well a member of the board Innovative Health Initiative (IHI) Joint Undertaking. Formerly, she was Acting Director for Policy Strategy and Outreach and Head of Unit for Policy Implementation and Planning, in DG CONNECT at the European Commission Previously, she was Deputy Head of Cabinet of Vice President Neelie Kroes, Commissioner for the Digital Agenda. During Ms Kroes’ mandate as Commissioner for Competition, she commenced in October 2004 as a member of her cabinet and became Deputy Head of Cabinet in May 2008. She joined the European Commission Directorate-General for Competition in 2003.
Prior to that, she has worked for Judge Rafael García Valdecasas, at the European Court of Justice, as well as Deputy Director and Legal Coordinator of the IPR-Helpdesk Project and in private practice in Brussels. She holds a Master of Laws from the Harvard Law School. She graduated in Law from the University of Valencia and then obtained a Licence Spéciale en Droit Européen from the Université Libre de Bruxelles.

Jaap-Henk Hoepman
Jaap-Henk Hoepman (1966) is gasthoogleraar in de PRISEC-Privacy and Security groep aan de Universiteit van Karlstad, Zweden. Daarnaast is hij Universitair Hoofddocent bij de Digital Security groep van de Radboud Universiteit Nijmegen, gedetacheerd bij iHub,de interdisciplinaire research hub on Digitalization and Society. Ook is hij Universitair Hoofddocent in de sectie IT Recht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij principal scientist (en voormalig wetenschappelijk directeur) van het Privacy & Identity Lab.
Hij doet onderzoek op het gebied van privacy by design en privacy vriendelijke protocollen voor identity management en het ‘Internet of Things’. Hij spreekt regelmatig over deze onderwerpen op nationale en internationale congressen en publiceert hierover in (inter)nationale tijdschriften. Ook treedt hij op als deskundige in de media, en schrijft hij artikelen voor de populair wetenschappelijke pers. Hij is actief in het publieke debat over privacy en veiligheid in de samenleving.
Fotocredit: Rob van de Molen (2020)

Michiel van der Veen
Michiel van der Veen is sinds 2019 directeur Innovatie en Ontwikkeling bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) waar hij verantwoordelijk is voor de vernieuwing in de dienstverlening op het gebied van onder andere de BRP, Reisdocumenten en de digitale identiteit. Daarnaast is Michiel, als adviseur op het gebied van (digitale) identiteit, verbonden aan de Wereldbank. Voor zijn carrière bij de overheid was hij sinds 2000 werkzaam op het gebied van digitale technologieën bij Philips. Daarna, van 2008-2018, was Michiel algemeen directeur van GenKey wat zich richt op digitale dienstverlening aan overheden in met name ontwikkelingslanden. Michiel heeft een MSc en PhD van respectievelijk de Universiteit Utrecht en de ETH in Zurich.

André de Kok
Sinds 2012 werkzaam op het thema digitale identiteit van natuurlijke personen en heeft als achtergrond ICT en bedrijfskunde. In die hoedanigheid verantwoordelijk voor het prototype Digitale ID en wallet tussen NL en Spanje waarbij gebruik is gemaakt van Europese infra. Vanuit NL ook lid van de eIDAS-expert groep die in Europees verband werkzaam is om de eIDAS verordening verder vorm te geven. Binnen RvIG verantwoordelijk voor het ontwikkelen van innovaties (via triple helix aanpak) omtrent het digitale ID. Ook onderdeel van het projectteam vanuit NL wat de Nederlandse PID (Persons Identification Data) mag gaan leveren aan verschillende Europese Large Scale Pilots consortia.

Ilyaz Nasrullah
Ilyaz Nasrullah staat erop: hij is in de eerste plaats mens, en pas daarna een informaticus en digitaal strateeg. Digitale technologie wordt volgens hem te vaak als doel op zich gezien, waardoor de mens uit het oog verloren wordt. En dat terwijl Ilyaz digitale technologie juist als een belangrijk middel ziet om onze levens en de samenleving aangenamer te maken.
Om dat menselijke geluid over de digitale technologie te laten horen, is Ilyaz columnist geworden voor Trouw. Zijn columns vallen op omdat zij lastige onderwerpen makkelijk te begrijpen maken. Ilyaz gelooft dat de samenleving alleen regie kan nemen over technologie, als ook ‘digibeten’ de impact van die technologie goed snappen.
Wat zeldzaam is aan Ilyaz is dat hij niet alleen de zachte kant, maar ook de harde kant van digitale technologie kent. Hij is aan de TU Delft opgeleid in onderwerpen als kunstmatige intelligentie en cryptografie. Verder heeft hij uitgebreide ervaring als programmeur, (interim) manager en consultant op het gebied van digitale strategie. Hij adviseert startups, grootbedrijven en overheden over hun digitale strategie en digitale innovatie. Hij heeft onder andere voor Eneco, Royal IHC, de gemeente Rotterdam, de TU Delft en Rockstart gewerkt.
