Lorena Boix Alonso

Jaap-Henk Hoepman

Jaap-Henk Hoepman (1966) is gasthoogleraar in de PRISEC-Privacy and Security groep aan de Universiteit van Karlstad, Zweden. Daarnaast is hij Universitair Hoofddocent bij de Digital Security groep van de Radboud Universiteit Nijmegen, gedetacheerd bij iHub,de interdisciplinaire research hub on Digitalization and Society. Ook is hij Universitair Hoofddocent in de sectie IT Recht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij principal scientist (en voormalig wetenschappelijk directeur) van het Privacy & Identity Lab.

Hij doet onderzoek op het gebied van privacy by design en privacy vriendelijke protocollen voor identity management en het ‘Internet of Things’. Hij spreekt regelmatig over deze onderwerpen op nationale en internationale congressen en publiceert hierover in (inter)nationale tijdschriften. Ook treedt hij op als deskundige in de media, en schrijft hij artikelen voor de populair wetenschappelijke pers. Hij is actief in het publieke debat over privacy en veiligheid in de samenleving.

Fotocredit: Rob van de Molen (2020)

Michiel van der Veen

Michiel van der Veen is sinds 2019 directeur Innovatie en Ontwikkeling bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) waar hij verantwoordelijk is voor de vernieuwing in de dienstverlening op het gebied van onder andere de BRP, Reisdocumenten en de digitale identiteit. Daarnaast is Michiel, als adviseur op het gebied van (digitale) identiteit, verbonden aan de Wereldbank. Voor zijn carrière bij de overheid was hij sinds 2000 werkzaam op het gebied van digitale technologieën bij Philips. Daarna, van 2008-2018, was Michiel algemeen directeur van GenKey wat zich richt op digitale dienstverlening aan overheden in met name ontwikkelingslanden. Michiel heeft een MSc en PhD van respectievelijk de Universiteit Utrecht en de ETH in Zurich.

Ilyaz Nasrullah

Ilyaz Nasrullah staat erop: hij is in de eerste plaats mens, en pas daarna een informaticus en digitaal strateeg. Digitale technologie wordt volgens hem te vaak als doel op zich gezien, waardoor de mens uit het oog verloren wordt. En dat terwijl Ilyaz digitale technologie juist als een belangrijk middel ziet om onze levens en de samenleving aangenamer te maken.

Om dat menselijke geluid over de digitale technologie te laten horen, is Ilyaz columnist geworden voor Trouw. Zijn columns vallen op omdat zij lastige onderwerpen makkelijk te begrijpen maken. Ilyaz gelooft dat de samenleving alleen regie kan nemen over technologie, als ook ‘digibeten’ de impact van die technologie goed snappen.

Wat zeldzaam is aan Ilyaz is dat hij niet alleen de zachte kant, maar ook de harde kant van digitale technologie kent. Hij is aan de TU Delft opgeleid in onderwerpen als kunstmatige intelligentie en cryptografie. Verder heeft hij uitgebreide ervaring als programmeur, (interim) manager en consultant op het gebied van digitale strategie. Hij adviseert startups, grootbedrijven en overheden over hun digitale strategie en digitale innovatie. Hij heeft onder andere voor Eneco, Royal IHC, de gemeente Rotterdam, de TU Delft en Rockstart gewerkt.

 

 

 

Tom Jessen

Veel mensen kennen Tom als host van Maarten van Rossem – De Podcast. In deze podcast praat Tom samen met de bekende historicus over heden en verleden.
De podcast is één van de best beluisterde van Nederland en staat steevast bovenaan in de charts van Apple en Spotify. In 2020 werd Tom in een wedstrijd georganiseerd door diverse universiteiten gekozen als Online Host of the Year.