Kees Verhoeven

Kees Verhoeven (Utrecht, 25 april 1976) is een Nederlands politicus van de Democraten 66 (D66). Van 17 juni 2010 tot 31 maart 2021 was hij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Maurits Blok

Maurits Blok is EMEA Regional Head of Data Center Public Affairs bij Google. Hiervoor werkte hij onder meer voor IBM, Shell en adviesbureau Ketchum. Daarnaast is hij RvT-lid bij het CBF, de toezichthouder op erkende goede doelen in Nederland. 

Rian van Dam

Burgemeester van gemeente Hollands Kroon en tevens lid van de VNG Commissie Informatiesamenleving.

Andre Regtop

Daadkrachtige en ondernemende bestuurder met ruime leidinggevende ervaring in een grote complexe organisatie en heeft omvangrijke verandertrajecten geleid.  Vertaalt abstract beleid naar uitvoering en denkt in kansen, mogelijkheden en oplossingen. Is in staat om ingewikkelde vraagstukken over de grenzen van bestuur, beleid en uitvoering heen te organiseren en hierin succesvol samen te werken en adequate dienstverlening te verzorgen.

Alexandra Schless

Alexandra Schless (53) is CEO van NorthC Datacenters, de grootste regionale datacenter provider van Nederland. Schless heeft een lange en succesvolle carrière in de datacenterindustrie. Die carrière is 20 jaar geleden gestart, toen zij Country Manager Sales & Marketing Nederland werd bij TelecityGroup. Daar promoveerde zij tot Managing Director Nederland en uiteindelijk Vice President West Europa. Na 16 jaar bij TelecityGroup trad zij in dienst bij Equinix, als Vice President Global Accounts, Networks & Channel, EMEA. In oktober 2019 werd Schless benoemd tot CEO van de gecombineerde Nederlandse datacenterbedrijven The Datacenter Group (TDCG) en NLDC (voorheen KPN datacenters), die in februari 2020 gezamenlijk onder een nieuwe vlag werden gebracht: NorthC Datacenters. Volgens Schless zijn datacenters het kloppende hart van onze digitale economie en daarmee essentieel voor digitale transformatie. Haar focus ligt op de verdere groei van de business van NorthC, maar wel op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze: “Duurzaamheid is de sleutel tot toekomstige groei en constante technologische innovatie is de sleutel tot duurzaamheid”. Schless heeft een master in Bedrijfseconomie van Erasmus Universiteit Rotterdam.

Peter Verkoulen

Dr.ir. Peter Verkoulen is namens TNO de manager van de Nederlandse Gaia-X hub. Na zijn promotie aan de TU Eindhoven werkte hij bij universiteiten, overheid en bedrijfsleven aan ICT vraagstukken. Sinds 2015 bouwt hij ecosystemen voor digitale innovatie in een open samenwerking. Peter is momenteel ook de coalitiemanager van de Dutch Blockchain Coalition. Hij werkt als zelfstandig adviseur op het gebied van innovatie en business development. Gaia-X streeft naar een federatieve, veilige en betrouwbare data infrastructuur, op twee niveaus: enerzijds op afspraken en technologie die nodig is om waarde te kunnen halen uit data uit meerdere bronnen en anderzijds op de onderliggende federatieve cloud infrastructuur die daar voor nodig is.

Ger Baron

Director Digital and Innovation bij de Gemeente Amsterdam.

Michiel Boots

Michiel Boots is sinds 1 maart 2022 kwartiermaker en beoogd directeur-generaal Economie en Digitalisering bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het directoraat-generaal Economie en Digitalisering is gericht op het goed functioneren van de (digitale) economie en markten in Nederland. Het DG draagt bij aan de digitalisering van de economie en samenleving en goed functionerende markten.

Mr. M.P. (Michiel) Boots is sinds mei 2019 Chief Economist, tevens directeur Algemene Economische Politiek bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarvoor was hij raadadviseur bij het Kabinet Minister President, ministerie van Algemene Zaken. Eerder vervulde hij diverse functies bij de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën.

Michiel Boots studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Leiden en volgde een Master of Studies in Legal Research aan de University of Oxford.

Siim Sikkut

Siim led the digital government and digital policy area in the Republic of Estonia for the last 10 years, most recently as the Government CIO from 2017 to 2022. He has been recognized as one of the world’s TOP20 most influential people in digital government by Apolitical, and was co-founder of Estonia’s groundbreaking e-Residency program.

Siim currently is a Managing Partner at Digital Nation, an advisory network originating from Estonia to build future-proof digital societies around the world. His book “Digital Government Excellence: Lessons from Effective Digital Leaders” will be out by summer 2022.

Key note in English.

 

Lokke Moerel

Lokke Moerel is hoogleraar Global ICT Law aan Tilburg University en Senior of Counsel bij het in technologie gespecialiseerde advocatenkantoor Morrison & Foerster (Brussel). Door haar werk met de Amerikaanse tech giganten staat ze vooral bekend om haar expertise in big data en artificial intelligence. Lokke is lid van de Nederlandse Cyber Security Raad (het adviesorgaan van de Nederlandse regering over cyberveiligheid), cyber expert bij het Europese Horizon2020 Innovation Program, lid van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code en heeft diverse toezichthoudende functies. In 2020 verscheen haar pre-advies (tezamen met Prof. Dr. Paul Timmers), Reflecties op Digitale Sovereiniteit, verschenen ter gelegenheid van de Nationale 2020 Staatrecht Conferentie 2020 van de Universiteit Utrecht (zie engelse versie EU Cyber Direct. Lokke ontving diverse prijzen, waaronder de 2018 en 2020 International Law Office Client Choice Award for Best Internet & Technology lawyer Germany resp. Belgium en de 2018 Acquisition International Global Excellence Award for Most Influential Woman in Data Protection Law. Zie ook haar Tedx-lezing over AI en Ethics.