Ilyaz Nasrullah

Digitaal strateeg en columnist Trouw

Ilyaz Nasrullah staat erop: hij is in de eerste plaats mens, en pas daarna een informaticus en digitaal strateeg. Digitale technologie wordt volgens hem te vaak als doel op zich gezien, waardoor de mens uit het oog verloren wordt. En dat terwijl Ilyaz digitale technologie juist als een belangrijk middel ziet om onze levens en de samenleving aangenamer te maken.

Om dat menselijke geluid over de digitale technologie te laten horen, is Ilyaz columnist geworden voor Trouw. Zijn columns vallen op omdat zij lastige onderwerpen makkelijk te begrijpen maken. Ilyaz gelooft dat de samenleving alleen regie kan nemen over technologie, als ook ‘digibeten’ de impact van die technologie goed snappen.

Wat zeldzaam is aan Ilyaz is dat hij niet alleen de zachte kant, maar ook de harde kant van digitale technologie kent. Hij is aan de TU Delft opgeleid in onderwerpen als kunstmatige intelligentie en cryptografie. Verder heeft hij uitgebreide ervaring als programmeur, (interim) manager en consultant op het gebied van digitale strategie. Hij adviseert startups, grootbedrijven en overheden over hun digitale strategie en digitale innovatie. Hij heeft onder andere voor Eneco, Royal IHC, de gemeente Rotterdam, de TU Delft en Rockstart gewerkt.